Arkiv.dk er indgangen til din danmarkshistorie.  

Her kan du søge i de materialer (arkivalier), der opbevares i 580 danske arkiver, inklusive  Gedved Egnsarkiv.

Søg  Gedved Egnsarkiv på Arkiv.dk  https://arkiv.dk/soeg?page=0&valgtearkiverids=252

 

For at se de ønskede arkivalier er du i rigtig mange tilfælde nødt til at henvende dig direkte på Gedved Egnsarkiv. En stor del af  billedmaterialet er digitaliseret, så du umiddelbart kan se det på Arkiv.dk

De enkelte registreringsblade indeholder en beskrivelse af, hvad der befinder sig under det givne nummer.  Ved henvendelse til arkivet bedes nummeret f.eks. B100 venligst opgivet.

Det er dog ikke hele bestanden af arkivets materialer, der her er tilgængelig. Mange manuelle registreringer mangler stadig at blive digitaliserede, og nogle billeder er undtaget offentliggørelse, ligesom der ikke gives  adgang til registreringer med klausuleret materialer.

Arkivalierne, der vises i Arkiv.dk, er forsynet med et forbogstav, som fortæller om, hvorvidt der er tale om arkivalier (A), billeder (B), Læsesalen (C), Bånd, DVD (F) eller småtryk (S).  

Det er altid en god idé at sende en e-mail  med de givne numre til arkivet på forhånd, så vil vi så vidt muligt  have materialet klar til dig, når du kommer.

Bestil på   Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Gedved Egnsarkiv respekterer gældende regler for publicering af billeder på internettet. Hvis vi alligevel, mod bedre vidende, er kommet til at krænke gældende regler, bedes henvendelse rettes til os.  

Det bemærkes, at Gedved Egnsarkiv stiller billederne til rådighed, men det er op til brugeren selv at undersøge, om der er ophavsret på billederne. Se også brugerbetingelserne i  www.Arkiv.dk  

Gedved Egnsarkiv er lokalsamfundets fælles hukommelse, men vi har kun de materialer, der er blevet indleveret . 

Hjælp arkivet. Smid det ikke ud, men afleverer materialerne fra erhverslivet, foreningslivet og privatlivet til Gedved Egnsarkiv.

Alle arkivets medarbejdere inklusive arkivlederne er frivillige og ulønnede, og henvendelser besvares  i arkivets åbningstid. 

- Vi passer på historien.